Algemeen – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Kessel – Kessel
Kerkplein 6 5995 BA Kessel
Header afbeelding

Algemeen

Wijziging Bezorgservice Apotheek

Sinds het coronavirus ook in onze regio actief is zijn we begonnen alle bestelde recepten te bezorgen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het Vrijwilligersvervoer Kessel. Het legt een grote druk op onze apothekersassistentes en met het vorderen van de lente merken we ook dat steeds meer mensen niet thuis zijn.

Om de kwaliteit van zorg in de apotheek te kunnen garanderen gaan we de bezorgservice aanpassen:

  • als u de medicijnen ontvangt via onze Herhaalgemak-service krijgt u de medicijnen thuisbezorgd via onze bezorgservice
  • als u elke 2 weken de medicijnen in zakjes geleverd krijgt (Baxter) krijgt u de medicijnen thuisbezorgd via onze bezorgservice
  • In andere gevallen vragen we u om de medicijnen, zoals eerder, op te komen halen. Mocht u hoestklachten hebben of neusverkouden zijn willen we u vragen om iemand anders de medicijnen op te laten halen.

Wij willen iedereen die de praktijk binnenkomt met klem vragen de handen te ontsmetten met de alcoholdispenser bij de ingang en om afstand te bewaren. Zo houden we het voor iedereen veilig.

Met onze hartelijke dank voor uw medewerking,

Apotheekteam Kessel

Algemeen

Onze praktijk is een apotheekhoudende praktijk. Dit betekent dat aan u voorgeschreven geneesmiddelen door ons worden geleverd. Meestal kunt u , indien voorradig, de geneesmiddelen die de huisarts  tijdens het spreekuur voorschrijft direct bij de apothekersassistente afhalen. U kunt ook de recepten voorgeschreven door uw specialist bij ons inleveren.
Door de combinatie van huisartsenpraktijk en apotheek zijn wij in staat uw medicijngebruik optimaal te begeleiden en bewaken. De apothekersassistente zal u vragen naar uw actuele medicatiegebruik. Hier hoort ook zelfmedicatie verkregen bij drogist of supermarkt bij .
Een belangrijke taak is het steeds actueel hebben van uw medicatiegegevens en eventuele allergieën of intoleranties. De apothekersassistente kan u uw eigen medicatieoverzicht verstrekken.
Van overheidswege mogen wij helaas alleen medicijnen op recept verstrekken aan patiënten die in Kessel-dorp wonen.

Openingstijden

Iedere werkdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u voor spoedrecepten terecht bij:
Dienstapotheek Noord-Limburg
Professor Gelissensingel 120 in Venlo
T: 077-4633633

Afhalen medicijnen

Reeds bestelde medicijnen kunt u afhalen van:
08.00 – 10.30hr
10.30 – 12.30hr
16.00 – 17.00hr

Herhaalrecepten 

U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week uw herhaalmedicatie bestellen via onze telefonische receptenlijn (077-4622555, optie 2)  of via deze website (Patiëntenportaal -> receptenservice).
Wij vragen u om tijdig te bestellen, dat voorkomt problemen.
Recepten die op werkdagen voor 12.00 uur besteld zijn liggen 2 werkdagen later vanaf 11.00 uur voor u klaar.

Medicatie op rol

Wanneer U verschillende soorten geneesmiddelen gebruikt kan het prettig zijn een medicatierol aan te vragen.
U ontvangt dan elke twee weken een kant en klare rol voorverpakte zakjes met uw geneesmiddelen. Op het zakje staat het tijdstip van inname en welke geneesmiddelen het zakje bevat. Het helpt u uw geneesmiddelen op het juiste tijdstip in te nemen en niet te vergeten. Ook wanneer u moeite heeft uw geneesmiddelen uit de verpakking te halen kan medicatie op rol een oplossing zijn.

Uitwisselen gegevens

Ook voor de communicatie met andere zorgverleners, zoals specialisten in het ziekenhuis, is het actuele medicatiegebruik van groot belang. Via het LSP zijn uw gegevens in te zien door specialisten en andere apotheken indien u daar toestemming voor heeft gegeven. Heeft u dit nog niet gedaan dan kunt u dit alsnog doen bij de praktijkassistente of via www.ikgeeftoestemming.nl  (Voor meer achtergrondinformatie ga naar “Praktijkweetjes” en dan “Uitwisselen medische gegevens”.