Coronavirus – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Kessel – Kessel
Kerkplein 6 5995 BA Kessel Tel:077-4622555
Header afbeelding

Coronavirus

Aangepaste maatregelen in verband met het coronavirus !!

Zoals bekend zijn de maatregelen tegen het coronavirus weer aangescherpt. Als gevolg hiervan hebben we de maatregelen in de praktijk ook aangescherpt.
Ons doel is zo weinig mogelijk mensen in het praktijkpand en zowel de reguliere zorg als de zorg voor mensen met mogelijk corona zo veel mogelijk door te laten gaan.
Om die reden houden we de mensen met corona-verdachte klachten nadrukkelijk gescheiden van mensen zonder deze klachten.

Wat was er al:

– Alle patiënten worden door de assistente gevraagd naar klachten die bij een coronabesmetting kunnen horen, of naar huisgenoten met een positieve test, of wachtend op de uitslag.
– U wordt gevraagd bij een afspraak met de auto naar de praktijk te komen. U kunt dan in de auto wachten en wordt gebeld als u aan de beurt bent.
Zo voorkomen we zo veel mogelijk besmettingen in de praktijk.
Ook mag u in de wachtkamer plaatsnemen zolang daar voldoende zitplekken vrij zijn. Een mondkapje dragen is dan verplicht
 
Heeft u corona-verdachte klachten, of positief geteste gezinsleden, dan wordt u ’s middags gezien op een speciaal spreekuur in een aparte spreekkamer. Hiervoor komt u binnen via de achteringang aan de kerkzijde. De dokter draagt beschermende kleding.
Als u de praktijk binnenkomt en verlaat desinfecteert u uw handen bij de aldaar aanwezige desinfectiepunten.
In de spreekkamer van de dokter staan doorzichtige spatschermen. De dokter of andere medewerker gebruikt een mondkapje en handschoenen bij lichamelijk onderzoek en als de afstand kleiner dan 1.5 meter is.

Wat is nieuw:

– Als u de assistente belt voor een afspraak zal zij met u bekijken of een afspraak op de praktijk medisch noodzakelijk is. Zo mogelijk wordt er een telefonische afspraak gemaakt. Als het nodig is kan de assistente ook een afspraak op de praktijk voor u maken.
– Als u het praktijkpand betreed moet een mondkapje dragen, wat u zelf van huis meeneemt.
– Mensen met corona-verdachte klachten, zoals verkoudheid, hoesten, koorts, geur- en smaakverlies of bepaalde buikklachten blijven zoveel mogelijk thuis. Raadpleeg SVP eerst de website van thuisarts.nl, het RIVM of de GGD. Bel daarna zo nodig met de praktijk
– Wij vragen u bij klachten een corona-test aan te vragen bij de GGD. Als u zich te ziek voelt kunt u natuurlijk altijd de praktijk bellen.
– Patiënten van het spreekuur verlaten het spreekuur via de achteruitgang. Dit op aangeven van de arts of medewerker van het spreekuur.
– Het maken van een (nieuwe) afspraak gebeurt zoveel mogelijk telefonisch en niet aan de balie.
 
Team Huisartsenpraktijk kessel

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.